Trainingen voor energie-initiatieven

Natuur en Milieufederatie Utrecht organiseert voor de gemeenten uit Regio Amersfoort en Food Valley verschillende trainingen voor energie-initiatieven.

Dus ook voor geínteresseerden in Amersfoort

Theorie en gebruik van de Warmtecamera: 22 en 29 november

De warmtecamera is een geweldig middel om inzicht te krijgen in de kansen voor energiebesparing. Ad Kwak van Energie-U biedt daarom een training van twee avonden aan om hiermee om te leren gaan. Meld je aan via het online registratieformulier

  • Op 22 november in het gemeentehuis van Veenendaal leert u over de theorie van de warmtescan. U leert hoe en wat er komt kijken bij het maken van een warmte beeld en hoe u dit beeld uiteindelijk kunt beoordelen. Waar liggen de grenzen van de beoordeling en is het absoluut waar wat ik meet? Daarnaast zal er een instructie van de bediening van de camera’s plaatsvinden.
  • Op 29 november is een praktijk avond in Amersfoort waarbij u de gelegenheid krijgt zelf een warmtescan te maken. Deze training is afhankelijk van de temperatuur. Indien het koud genoeg is zullen er warmtefoto’s gemaakt worden. Indien dit niet het geval is zullen foto’s die al eerder gemaakt zijn benut worden om met elkaar te leren hoe ze geanalyseerd kunnen worden. Let op: voor deze training zijn voldoende warmtecamera’s nodig. Heeft je initiatief geen warmtecamera en wil je toch mee doen, laat het dan weten bij aanmelding.

Integraal Energieplan van de Woning: 18 jan en 1 feb 2022

Tijdens deze avonden gaan we aan de slag met een integraal energieplan van de woning. De kennis van veel energieambassadeurs richt zich op losse technische maatregelen aan de woning, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Om bewoners goed te kunnen adviseren is het echter belangrijk om naar een samenhangende aanpak voor de woning te gaan. Het is daarvoor belangrijk om te kijken naar het type woning, bouwjaar, het energieverbruik, het aantal bewoners, wat er al gedaan is en wat de ambities zijn. Tijdens de training leert u van Kees Stap (Energiepaleis) over hoe u integraal naar een woning kunt kijken en bewoners hierin kunt adviseren. Deze training is een eerste stap om hier kennis over op te doen.

  • De twee avonden zijn bedoeld als één geheel en het is daarom gewenst om beide avonden te volgen.
  • Het aanmeldformulier en de exacte locaties worden later beschikbaar gemaakt. Reserveer deze data alvast in je agenda!