Klimaatalarm Amersfoort: ‘Sla alarm op 14 maart om 15 uur’

Amersfoort, 10 februari 2021 – Zondag 14 maart wordt er landelijk alarm geslagen voor het klimaat. Ook in Amersfoort is er die dag een lokaal Klimaatalarm Amersfoort 2021. In aansluiting bij meer dan 30 andere Nederlandse steden roept de Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort de burgers op om luid en duidelijk ‘alarm te slaan’ om 15.00 uur.

‘De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk, daadkrachtig en sociaal klimaatbeleid’, zegt Fieke Westland van Fridays for Futures, een van de initiatiefnemers. ’Dat komt er niet zomaar. Ieders stem is van levensbelang! Ieder die mee wil doen aan het Klimaatalarm roepen we op om 5 minuten alarm te slaan door lawaai te maken vanuit de deuropening of het balkon. Dat mag ook muziek of geluid zijn. Laat zien dat je meedoet en meld je aan op www.klimaatmars2021.nl.’ Meer informatie is zodra het lokale actieprogramma bekend is, te vinden op de Facebookpagina van het Klimaatalarm Amersfoort: https://m.facebook.com/Klimaatalarm-Amersfoort-2021-101395615306066/  

De Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort is een initiatief vanuit Milieudefensie Amersfoort, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat en Fridays for Futures. 

Het Klimaatalarm Amersfoort 2021 wordt gesteund door de volgende Amersfoortse netwerken en afdelingen: Dwars, Volt, de Amersfoortse Groene Kerken, Vluchtelingenwerk, Partij voor de Dieren en A Rocha Amersfoort, Amnesty International Amersfoort