Feestelijke Opening start Zonne-energiecentrale Zon op Breevoort

Op zaterdag 5 september vond de feestelijke start plaats van de ingebruikneming van 196 zonnepanelen op het dak van geitenboerderij Breevoort aan de Slaagseweg 4 in Hoogland. De wethouders Janssen en Tigelaar van de gemeente Amersfoort onthulden een informatiebord dat bij de oprijlaan wordt geplaatst van de geitenboerderij. De bijeenkomst vond volgens alle coronaregels plaats in de buitenlucht voor de 25 genodigden.

In 2019 is de coöperatie ‘Zon op Hoogland’ officieel opgericht. De leden zijn ruim 30 inwoners uit Hoogland/Amersfoort die zich hebben verenigd in een coöperatie onder leiding van een vijfkoppig bestuur. De coöperatie maakt bij dit project gebruik van de zogenaamde ‘Regeling Verlaagd Tarief’, ook wel ‘Postcoderoosregeling’ genoemd. Naast het financiële voordeel hopen de coöperatieleden op deze wijze ook hun bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Amersfoort en hun mooie dorp Hoogland in het bijzonder.

De leden van de coöperatie ervaren nu al de voordelen van deze gezamenlijke aanpak, omdat niet ieder voor zich, maar de coöperatie voor de deelnemers vrijwel alle zaken regelt. Zonder het enthousiasme van de leden, Jos Tolboom, de eigenaar van geitenboerderij Breevoort, enkele bedrijven ( waaronder Solarpartners en Stedin) en de gemeente Amersfoort was dit initiatief niet geslaagd.We zijn inmiddels bezig om een volgend project voor te bereiden.