Trainingen klimaatambassadeurs en energiecoaches


Heb je interesse in duurzame energie, energiebesparing en klimaatadaptatie?

Vind je het belangrijk dat er maatregelen genomen worden? Wil je samen met anderen in jouw gemeente, buurt of wijk daarmee aan de slag? Of ben je daar al mee bezig, bijvoorbeeld bij een lokaal energie-initiatief of groen bewonerscollectief? Meld je dan aan voor onze trainingen en doe mee aan ons netwerk van ambassadeurs.

Wij bieden trainingen over klimaatadaptatie. Ook energiecoaches die hun buren willen helpen met energiebesparing en gedragsverandering, kunnen bij ons terecht voor het opdoen van kennis en ervaring.

Programma trainingen komende tijd

De volgende trainingen staan de komende tijd op het programma en zijn zowel voor klimaatambassadeurs als energiecoaches interessant:

Trainingen voor klimaatambassadeurs

Heftige buien, wateroverlast, of juist langere perioden van hitte droogte. Door klimaatverandering krijgen we er vaker mee te maken, maar je kunt iets doen om de overlast beperken. Er kan van alles om onze leefomgeving mooier én klimaatbestendiger te maken. Je kunt bijvoorbeeld stenen weghalen, meer groen aanleggen, water meer ruimte geven of een duurzaam dak aanleggen.
Ben je betrokken bij bijvoorbeeld een lokaal initiatief of inwonersgroep? Of wil je een initiatief voor klimaatadaptatie opstarten? Dan is dit trainingsprogramma voor ‘klimaatambassadeurs’ precies wat voor jou! Meld je aan en volg de trainingen.

Trainingen voor energieambassadeurs

De motivatie om gasverbruik te verminderen is nog nooit zo groot geweest als nu. En er zijn veel maatregelen die je direct kan toepassen om je energieverbruik te verlagen. Wil jij aan de slag om je eigen energieverbruik en dat van je buurtgenoten omlaag te brengen? Dan is de training tot energieambassadeur iets voor jou! 

Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente), is  een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energie besparen in de woning. De NMU geeft je alle handvaten om aan de slag te gaan. De trainingen die nu starten richten zich op de socialere kant van de energieambassadeur: gedragsverandering, bewustwording en het aangaan van de dialoog. Ook wordt er een link gelegd naar klimaatadaptatie (het omgaan met gevolgen van de klimaatverandering; heviger regen, droogte, hitte). Je hoeft dus helemaal niet technisch onderlegd te zijn om toch je buurtgenoot verder te helpen!
Meld je aan en volg de trainingen.

(Bericht van Natuur en Milieufederatie Utrecht)