Record na record voor duurzame energie door zon en wind


Het was de afgelopen dagen vrijwel ideaal weer voor de opwekking van duurzame energie. Al wekenlang is het (vrij) zonnig weer en vaak waait het ook nog eens stevig. Het resultaat is een bijzonder hoge opbrengst van zonne- en windenergie, zeker overdag. Regelmatig wordt er zelfs zo veel duurzame energie opgewekt dat er een overschot aan stroom is.

De laatste jaren is het aantal zonnepanelen in ons land explosief toegenomen. Daardoor kan tegenwoordig op zonnige lente- en zomerdagen tot 70% van het totale stroomverbruik worden opgewekt met zonne-energie. Bovendien draaien de windmolens op land en op zee sinds woensdag ook goed mee dankzij de matige tot (vrij) krachtige oostenwind.

Ook de panelen van Zon op Hoogland draaien goed mee. In de maanden maart en april werd in totaal ruim 33 MWh aan groene energie opgewekt. En ook mei lijkt er goed uit te zien.

Reden voor Zon op Hoogland om nog meer energie te steken in het opzetten van een volgend project.